Закохалася в ці слойки з першого разу. Надзвичайно смачна і ніжна випічка, яка не набридне ніколи
Така випічка ідеально підійде для сімейного чаювання або посиденьок в колі друзів і близьких. Тісто виходить дуже ніжним, пити чай з ним одне задоволення.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування слойок нам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 200 мл
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 100 грамів
- Соняшникова олія – 50 мл
- Харчова сода – 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Ванілін – 0,5 чайної ложки
- Борошно – 500 грамів
Для начинки
- Масло – 100 мл
- Цукор – 50 грамів
- Волоські горіхи – 50 грамів
- Ванілін
Спосіб приготування:
В кефір розбиваємо яйце, висипаємо цукор, вливаємо олію і ретельно збиваємо вінчиком. Додаємо сіль, ванілін, харчову соду, поступово висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, залишаємо відпочити на 10 хвилин. Далі ділимо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в коржик. У блендері подрібнюємо волоські горіхи, додаємо цукор, ванілін.
Коржик змащуємо розтопленим вершковим маслом, висипаємо суміш горіхів і цукру, викладаємо поверх інший корж, знову змащуємо маслом, посипаємо горіхом і цукром. Так чинимо з усіма коржами.
Форму для випічки змащуємо олією, поміщаємо в неї нашу слойку. Поверхню пирога змащуємо яєчним жовтком, робимо кілька надрізів, зверху посипаємо залишками горіхів і цукру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Смачного!