Справжні смачні шпроти вдома своїми руками
Шпроти в домашніх умовах – не тільки смачна, але і проста в приготуванні страва. Такі обов’язково сподобаються кожному у вашій родині. Виходять ситними, ароматними і неймовірно смачними. Шпроти чудово підійдуть для перекусу вдома або на роботі, а ще їх можна брати з собою в дорогу або на природу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Цікава публікація
Необхідні продукти
- 2 кілограми риби салаки
- 700 мілілітрів води
- 200 мілілітрів рослинної олії
- 3 чайних пакетика
- 4 столові ложки солі
- 3 лаврові листки
- 25 штук перцю горошком
- цибульне лушпиння
Покроковий процес приготування домашніх шпротів:
У невелику каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком і лушпиння цибулі. Все ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо суміш 4 хвилини на повільному вогні.
Через відведений час в масу додаємо чай і сіль, перемішуємо і накриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин.
Рибку чистимо від голови і нутрощів.
У каструлю укладаємо рибку спинкою вгору. Зверху заливаємо процідженим маринадом, вливаємо олію і ставимо на плиту. Рибку доводимо до кипіння і варимо на малому вогні протягом 2 годин.
Готові шпроти охолоджуємо і подаємо до столу.