Рецепт смачної і соковитої курячої грудки, м’ясо виходить дуже ніжне і соковите

Спішимо поділитися з вами рецептом, приготування курячої грудки в духовці. Простий спосіб приготувати м’ясну страву дуже смачно!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні продукти для приготування:

Для маринування:

  • куряче філе – 1 шт;
  • вода – 2 ст;
  • сіль – 1 ст.л;

Для запікання:

  • гірчиця (свіжа) – 3 ст.л;
  • коріандр – 2 ч.л;
  • часник сушений – 1 ч.л;
  • паприка – 1 ч.л;
  • мед – 1 ч.л4
  • чилі або чорний мелений перець;
  • рослинне масло – 1 ст.л.

Процес приготування

1. Промиваємо курячу грудку і перекладаємо її в невелику ємність.

Заливаємо водою так, щоб вода її покривала і додаємо 1 столову ложку солі.

Перемішуємо все прямо в контейнері або можете додати сіль окремо і залити грудку вже солоною водою.

2. Накриваємо ємність кришкою і ставимо на 2-3 години в холодильник, а краще на всю ніч.

3. Дістаємо нашу грудку з контейнера і промиваємо під проточною водою.

Просушуємо паперовим рушником.

4. Змішуємо суху мелену гірчицю, сушений коріандр, сушений часник, паприку, чилі, мед і рослинне масло.

Виходить дуже ароматна кашка з приправ, меду і гірчиці.

5. Змащуємо цією кашкою куряче філе і проколюємо його за допомогою вилки, щоб приправи добре просочили м’ясо і просочилися всередину.

6. Відправляємо курячу грудку в духовку.

Спочатку запікаємо її протягом години при температурі 100 градусів.

Грудка пустить сік і буде неймовірно соковита.

Потім збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо філе ще 20-25 хвилин щоб м’ясо підрум’янилося зверху.

Філе виходить дуже ніжне і соковите. 

Смачного!