Домашні цукерки: готуємо своїми руками
Корисні handmade солодощі – хіт останніх років. Їх подають у модних кафе, дарують одне одному на свята, ними ласують поціновувачі дієт. Приготовані своїми руками цукерки із сухофруктів і горіхів відмінно впишуться в систему ПП (правильного харчування), урізноманітнюють дієтичне або вегетаріанське меню.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для приготування корисних цукерок використовують найрізноманітніші інгредієнти: сухофрукти, в’ялені фрукти, горіхи, насіння, цукати, мед. Рецептура надає величезні можливості для фантазії.
Якщо використовувати тільки натуральний і якісний шоколад, цукерки, які ми пропонуємо вам приготувати, не тільки збагатять і подарують заряд енергії, але і будуть корисними.
Енергетичні батончики
Інгредієнти:
- Родзинки і курага по 250 г
- Волоські горіхи – 200 г
- Чорнослив – 150 г
- Мед – 3 ст. ложки
- Сік з одного лимона
- Чорний шоколад – 100 г
Спосіб приготування:
- Сухофрукти промити, за необхідності – вимочити.
- Подрібнити сухофрукти і горіхи в блендері.
- У тісто додати мед і сік лимона, добре перемішати.
- Сформувати цукерки, і поставити їх на 3 години в холодильник.
- Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Застиглу начинку для цукерок опускаємо в розплавлений шоколад і знову відправляємо солодощі в холодильник, щоб вони охололи.
Термін придатності при температурі від 0 ° С до 4 ° С зазвичай не більше тижня.
Приємного апетиту!