Скумбрія за копійки: в рази смачніша червоної риби
Замаринувавши скумбрію за цим рецептом хоча б один раз, ви більше не будете використовувати інші варіанти. Колись давно, цей рецепт мені порадив мій брат і з тих пір, я завжди роблю тільки так. Спробуйте і ви точно не пошкодуєте.
Проце пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- кріп, пучок;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 1 ст.л;
- коріандр, 1 ч.л;
- запашний перець, 3 – 4 шт;
- перець чорний, третина ч.л;
- олія соняшникова і вода по 100 мл;
- лимон, 2 – 3 часточки;
- оцет 9%, 50 мл;
- лавровий лист, 2 шт.
Процес приготування риби
Рибу очищаємо від нутрощів, прибираємо голову, промиваємо холодною водою і добре просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційними шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень – кріп і петрушку просто ріжемо.
Змішуємо сіль і цукор, подрібнений лавровий лист, перець, коріандр і запашний перець.
Беремо чисту банку і на дно кладемо шар цибулі, посипаємо сумішшю солі з приправами і зеленню.
Кладемо шар риби і чергуємо з сіллю і спеціями, зеленню.
Зверху кладемо лимонні дольки.
Змішуємо холодну воду з оцтом і олією.
Заливаємо маринадом рибу, закручуємо кришку і ставимо на ніч у холодильник.
Вранці риба вже готова. Маринувати можна не в банці, а в контейнері з кришкою.
Подаємо рибу з картопляним пюре і на святковий стіл в якості смачної закуски.