Крем зі смаком пломбіру, з яким будь-який торт просто тане в роті

Навіщо купувати крем для торта в магазині, якщо його можна зробити самостійно, з простих і натуральних продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Я обов’язково роблю цей крем, за смаком нагадує пломбір з особливо урочистих приводах. Дуже ніжний, легко всмоктується в коржі і робить їх соковитими і м’якими. З таким кремом будь-який тортик, просто тане в роті.

Із задоволенням поділюся з вами цим рецептом.

Для крему нам знадобляться:

  • Молоко 2,5% – 0,4 л;
  • Вершки (не менше 30% жирності) – 200 мл;
  • Масло вершкове – 100 гр;
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 десертні ложки;
  • Цукор-пісок – 200 грам;
  • Яєць – 1 шт.

Як приготувати ніжний крем

У глибокій мисці збиваємо яйце, цукор і крохмаль, щоб розчинився цукор, виходить густа суміш. Окремо доводимо до кипіння молоко. Акуратно, не поспішаючи, додаємо збите з цукром яйце в гаряче молоко. Добре розмішуємо до однорідного стану.

Повертаємо на плиту каструлю і проварюємо молочно-яєчну суміш на повільному вогні, поки не загусне (не перестаємо мішати, щоб не утворювалися грудки і нічого не прилипало на дно і стінки каструлі). Крохмаль повинен розчинитися. У гарячу масу викладаємо вершкове масло. Знову розмішуємо, щоб масло розтануло і вийшла повністю однорідна суміш.

Даємо час охолонути. Щоб прискорити процес, можна поставити каструльку в широку миску з холодною водою потім переставити ненадовго в холодильник, щоб вона стала злегка прохолодною.

Дістаємо збиваємо міксером на середніх оборотах. Окремо збиваємо вершки до отримання пишної маси. Додаємо збиті вершки в солодку молочну суміш і добре змішуємо.

Крем готовий до використання. Залишки крему, можна перекласти в невелику банку і накрити кришкою, зберігати в холодильнику, ним дуже смачно намазувати печиво або шматочок булочки, коли хочеться чимось поласувати,

Сподіваюся вам стане в нагоді рецепт. Готуйте, кулінарних вам успіхів і приємного частування.

Не вдається скопіювати.