Розкрию Вам секрет найсоковитіших і смачних чебуреків
Напевно вам доводилося хоч раз в житті спробувати соковиті і хрусткі чебуреки з тонкого тіста з бульбашками. Думаю, якщо пробували, то обов’язково спробуєте приготувати їх вдома.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для того, щоб приготувати тісто нам знадобляться:
- Борошно (4 склянки)
- Кип’яток (1,5 склянки)
- Яйце (1 штука)
- Сіль (1 чайна ложка)
- Горілка (1,5 столової ложки)
- Соняшникова олія (3 столові ложки)
Начинку я роблю так:
- Фарш (600 грамів, бажано змішаного)
- Цибулю (2 штуки)
- Часник (1 зубчик)
- Сіль, перець (за смаком)
- Ряжанка (100 грамів)
Покроковий процес приготування:
У склянку кип’ятку висипаю сіль, туди ж додаю соняшникову олію і поступово додаю просіяне борошно. Ретельно все перемішую ложкою, додаю яйце, горілку і починаю замішувати тісто. Готове тісто залишаю настоюватися протягом півгодини накривши харчовою плівкою або рушником.
За цей час я готую начинку. В окрему ємність кладу фарш, додаю сіль, вливаю туди ряжанку. Цибулю з часником дрібно подрібнюю за допомогою блендера і відправляю в фарш.
Все готово. Розкачую тісто, вирізаю кружечки, викладаю в них начинку і починаю ліпити чебуреки. І так, до речі, щоб краї не розходилися, я їх змащую водою або яєчним білком. Потім смажу. Смачного!