Ідеальні сирники: розповідаю свої «секрети»
Моя дочка обожнює сирники і мені довелося навчитися їх готувати. Так, раніше вони у мене теж були схожі на незрозумілий корж, зате зараз просто ідеальні!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Що потрібно для приготування ідеальних сирників:
- пачка сиру;
- 1 яйце;
- 10 ст.л. манки;
- 1/3 ч.л. соди;
- цукор за смаком.
Як приготувати смачні сирники
Перший секрет ідеальних сирників — це сир. Він повинен бути не м’яким, а «зернистим». Жирність сиру не грає ролі.
Змішати його з яйцем і цукром і залишити на хвилин 5-10. Сир виділить сироватку, а саме вона найчастіше перетворює сирники в розмазню! Тому чекаємо рідину і насипаємо манку — 4-5 ст.л. Вона розбухне від сироватки, для цього залиште масу ще на 5 хвилин постояти.
Ще одна моя «фішка» — це сода, яку треба додати в тісто перед смаженням сирників. Не раніше! Інакше вони можуть «поплисти» на сковороді і вийде корж.
Тісто готове, воно не рідке і добре тримає форму. Беремо столовою ложкою сирну масу і кладемо в тарілку з манкою. Треба обваляти з усіх боків і потім сформувати сирник на долоньці.
Викладаємо на розігріту олію і смажимо на вогні нижче середнього, а то манка почне горіти, а всередині сирники залишаться сирими.
Ось і вся хитрість — просто і смачно, спробуйте і переконайтеся самі!