Такий яблучний пиріг раніше готувала, коли гроші закінчувалися. Тепер не соромлюся подавати і гостям, аж надто він гарний
Існують сотні різних способів приготування яблучних десертів, в тому числі і пирогів. Пропоную вам простий рецепт повітряного пирога з соковитою начинкою з яблук. Його можна приготувати як до вечері, так і до святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Перелік продуктів
Щоб приготувати яблучний пиріг, вам знадобиться:
- борошно — приблизно 500 грамів;
- вершкове масло — 250 грамів;
- яєчні жовтки — чотири штуки;
- вершки жирністю 18% — чотири столові ложки;
- цукор — три столові ложки;
- ванільний цукор — одна упаковка;
- дріжджі — 40 грамів;
- яблука — два кілограми;
- ванільний пудинг — один пакетик;
- манна крупа — шість столових ложок.
Також вам знадобиться форма для випічки 25 × 36 сантиметрів.
Як приготувати
У невеликій мисці злегка підігрійте вершки, додайте одну столову ложку цукру і подрібнені дріжджі. Все добре перемішайте і відправите в тепле місце підніматися приблизно на п’ятнадцять хвилин.
Вимиті і очищені яблука надріжте на невеликі шматочки. Обсмажуйте яблука на великій сковороді, поки вони не пустять сік і злегка не размягчатся. Якщо у вас яблука з кислинкою, то можете злегка притрусити їх цукром. До обсмажених яблук додайте сухий пудинг і перемішайте.
У глибокій мисці просіяне борошно перемішайте з рештою двома столовими ложками цукру і ванільним цукром, додайте жовтки і вершкове масло. Ножом подрібніть борошно з жовтками і маслом. Додайте в миску закваску і швидко замісіть тісто. Залиште його підніматися в теплому місці. Потім розділіть тісто на дві частини. Форму для випічки застеліть пергаментним папером. Одну частину тіста викладіть по дну форми і бортикам.
Посипте трьома столовими ложками манної крупи, викладіть яблука і знову посипте манкою.
Поверх яблук викладіть другу частину тіста, акуратно з’єднавши його краї з бортиками нижньої частини.
Наколоти тісто в декількох місцях вилкою. Випікайте пиріг у духовці протягом сорока п’яти хвилин.