Всі хто шукає не пропустіть. Знайшла в старій книзі, рецепт – ті самі ВАФЛІ

Я була просто щаслива, коли знайшла на горищі бабусиного будинку той самий рецепт вафель.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для Прісних вафель

  • Муки – 1 стакан
  • Жовток – 1 яйця
  • Води – 1 стакан
  • Солі та соди на кінчику чайної ложки

Жовток, сіль і соду добре збити, додаємо 0,5 ст води, всю муку і акуратно перемішуємо, потроху додаючи воду, що залишилася.

Якщо хочете, щоб вони були солодкі – насипте 1-2 ст.л. цукру. З даної кількості продуктів вийде 7 шт.

Для пісочного вафель

  • Муки – 2 стакана
  • Цукру – 1/2 стакана
  • Яйце – 1 шт
  • Масла – 30 гр
  • Води півлітра
  • Солі, соди на кінчику чайної ложки
  • Ваніліну за смаком

Розтираємо цукор із маслом, яке повинно бути м’яким – заздалегідь дістаньте його з холодильника. Додаємо яйце, солі, соди, ваніліну і збиваємо. Додаємо борошно і половину води, перемішуємо і потроху додаючи залишок води замішуємо до однорідного стану. Повинно вийти 10 шт.

Хрусткі вафлі

  • Муки – 1 стакан
  • Молока – 1 і 1/3 стакана
  • Дріжджі – 20 гр
  • Масла – 100 гр
  • Цукру – 1/2 ч.л.

Розтираємо цукор з подрібненими дріжджами. Вливаємо молоко – півпорції, слідом борошно і розмішуємо. Додаємо залишок молока, тепле розтоплене масло і перемішуємо до однорідного стану. Вийде 10 шт.