Профітролі з заварним кремом – покроковий рецепт
Простий, але нереально смачний французький десерт! Профітролі з заварним кремом підкорили серця багатьох людей по всьому світу. Ці невеликі тістечка з повітряного, злегка хрусткого тіста в поєднанні з ніжним кремом навряд чи залишать когось байдужим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
ТІСТО:
- Борошно – 150 гр
- Молоко – 125 мл
- Вода – 125 мл
- Вершкове масло – 100 гр
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 1 стол.л.
- Сіль – 1 гр
КРЕМ:
- Молоко – 500 гр
- Цукор – 150 гр
- Вершкове масло – 100 гр
- Мука – 40 гр
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 стол.л.
Покроковий процес приготування:
Як зробити заварні профітролі? Для початку приготуйте тісто. Для виробів з заварного тіста бажано використовувати сильне борошно з вмістом білка 12-13 г. Вироби з такого борошна будуть краще тримати форму. Але якщо у вас звичайна мука з білком 10,3 г, можете використовувати і її.
У сотейнику з’єднайте воду, молоко і вершкове масло. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть
Коли від молока почне підніматися пар, всипте сіль, цукор і перемішайте, поки кристалики не зникнуть.
Як тільки суміш почне кипіти, приберіть сотейник з вогню, всипте просіяне борошно і швидко розмішайте лопаткою. Тісто має збиратися в грудку і легко відставати від стінок сотейника. Злегка охолодіть тісто.
По одному додайте яйця, перемішуючи тісто в блендері або міксером на середній швидкості.
Повинна вийти в’язка злегка текуча однорідна маса.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка».
Видавіть на деко, застелене пергаментом, невеликі зірочки на відстані 4-5 см один від одного. Випікайте профітролі в розігрітій до 200 ° С духовці 10 хвилин і ще 20-25 хвилин при 180 ° С. Точний час випікання визначайте по своїй духовці. Духовку під час випікання не відчиняйте, інакше вироби попадають.
Готові профітролі охолодіть в вимкненій духовці зі злегка відкритими дверцятами.
Поки профітролі остигають, приготуйте крем. Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.
У мисці з’єднайте склянку молока, яйця і борошно і ретельно перемішайте.
Окремо закип’ятити молоко, що залишилося з цукром і ванільним цукром.
Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в яєчно-молочну суміш гаряче молоко. Якщо вливати молоко швидко, то яйця згорнуться і на поверхні з’являться пластівці.
Перелийте всю суміш назад в сотейник і поставте на невеликий вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння. Крем повинен бути досить густий: слід від віночка не повинен швидко затягуватися.
Готовий крем накрийте плівкою «в контакт» і охолодіть до кімнатної температури.
Додайте в остиглий заварний крем м’яке вершкове масло і збийте міксером до однорідності.
ВАЖЛИВО: Температура заварного крему повинна бути або такою ж, як у масла, або ще нижче. Теплий крем розтопить масло і крем сильно розрідиться.
Остиглі профітролі за допомогою кулінарного мішка з гострою невеликою насадкою наповніть заварним кремом. Краще перед подачею потримати профітролі 1-2 години в холодильнику. Смачного!
А якщо ще профітролі трохи заморозити в морозилці, то крем буде схожий на морозиво.