Рулет з маком і дріжджового тіста: рецепт приготування

Рулет з маком з дріжджового тіста по-моєму рецепту виходить неймовірно м’яким і пишним. Він мені нагадує бабусин рулет. Такий же м’який, ароматний. Спробуйте приготувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Рулет з маком з дріжджового тіста: інгредієнти

Тісто:

  • 450 (чотириста п’ятдесят) гр – борошна
  • 20 (двадцять) гр – дріжджів (свіжих)
  • 200 (двісті) мл – молока
  • 40 (сорок) гр – масла (вершкового)
  • 3 (три) ст. ложки – цукру
  • 1 (одна) шт – курячого яйця
  • 1 (одна) шт – курячого жовтка
  • 0, 25 чайної ложки – солі

Начинка:

  • 10 (десять) гр – масла (вершкового)
  • 2 (дві) ст. ложки – молока
  • 3 (три) ст. ложки – цукру
  • 50 (п’ятдесят) гр – харчового маку

Рулет з маком: процес приготування

Макову начинку можна придбати в магазині, або ж приготувати самим: мак залити 300 мл води, і варити 15 хвилин. Як вода випарується з маку, перекладіть його в блендер. Додайте цукор і змеліть.

В подрібнений мак додати молоко і вершкове масло. Поставте на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Маса повинна стати густою.

Почнемо місити тісто. Молоко повинно бути теплим. У 100 мл молока додати свіжі дріжджі і цукор. Перемішайте, щоб вийшла маса однорідної консистенції. Залиште на п’ять хвилин.

Далі, вершкове масло попередньо розтопіть і охолодіть. Додайте до нього яйце і перемішайте до однорідної маси. Додайте в дріжджову суміш (іншими словами – опару).

Потім налийте молоко, що залишилося, сіль, цукор і борошно, що залишилося. Знову перемішайте. Тісто має вийти як на оладки. Приберіть його на годину в тепле місце.

Тепер тісто потрібно обім’яти і розкачайте качалкою в тонкий лист. Нанесіть на лист тіста начинку з маку. Скрутіть лист в рулет.

Збитим яєчним жовтком намажте рулет. У розігрітій до 180 градусів духовці випікайте рулет хвилин тридцять. Орієнтуйтеся на роботу своєї духовки. Рулет з маком з дріжджового тіста готовий!

Відмінний рецепт для всієї родини і для вихідного сімейного чаювання!