Простий рецепт булочок на сковороді — вони м’які, смачні й всередині багато крему

Смачні, ароматні, красиві булочки з ніжним кремом усередині! Ви зможете їх приготувати, навіть якщо у вас немає духовки (або вона зайнята). Простий рецепт булочок на сковороді.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

тісто:

  • борошно 380 грамів
  • сіль 1/2 ч. лож
  • цукор 60 грамів
  • дріжджі 5 грамів
  • молоко (тепле) 80 мл
  • вода (тепла) 80 мл
  • яйця 2 шт
  • вершкове масло 40 грамів

шоколадний крем:

  • борошно 2 ст. лож
  • крохмаль 2 ч. лож
  • какао 4 ст. лож
  • цукор 80 грамів
  • молоко 200 мл
  • вершкове масло 40 грамів

Приготування

1. У борошно додаємо теплі молоко і воду, весь цукор і сухі дріжджі. Трохи перемішуємо і даємо постояти хвилин 10-15. Хай дріжджі активуються й добре запрацюють.

2. Додаємо яйця, сіль та починаємо замішувати. Додаємо м’яке вершкове масло. При замісі тісто залишається липким, не забивайте зайвим борошном, вимішуємо на столі хвилин 5-7 (якщо сильно прилипає можна додати пару ложок борошна).

3. Даємо тісту настоятися близько години, під плівкою в теплому місці.

4. За цей час встигнемо приготувати та остудити заварний крем. З’єднуємо сухі компоненти (цукор 80 грамів, 2 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки крохмалю 4 ст. ложки какао), вливаємо молоко (добре перемішуємо) і відправляємо в мікрохвильову піч (можна відправити на водяну баню і помішувати до загустіння). В мікрохвильовій печі, треба робити так, включаємо на найбільшу потужність на 20 секунд, після чого треба діставати й помішувати кожні 10 секунд. І так до потрібної консистенції.

5. У готовий крем додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо до повного розчинення.

6. Готове тісто ділимо на 12 рівних частин, округляємо заготовки (робимо колобки) і даємо тісту відпочити хвилин 15, накривши плівкою.

7. Формуємо булочки, в кожну додаємо по повній ложці крему. Булочки викладаємо на пергамент або рушник, даємо піднятися хвилин 30.

8. Після чого смажимо на сухий (антипригарній) сковороді під кришкою. Мінімальний нагрів, з кожної сторони по 6-8 хвилин.

Готові булочки можна присипати цукровою пудрою. Вони м’які, смачні й всередині багато крему.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.