Як готується дуже смачний шоколадний королівський кекс

Якщо ви хочете здивувати гостей чудовим десертом, спробуйте приготувати шоколадний кекс за наступним рецептом. Він відрізняється надзвичайним смаком та не потребує багато часу та зусиль при приготуванні. Кекс виходить м’яким, ніжним та ароматним. Завдяки шоколадній глазурі він набуває неперевершеного смаку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти для тіста:

  • 250 гр. пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 1,5 ч. л. розпушувача для тіста;
  • 250 мл кефіру;
  • 250 гр. цукру піску;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Інгредієнти для глазурі:

  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру.

Як приготувати:

Потрібно просіяти борошно, розпушувач та какао. Далі додається цукор та перемішується.

Олія, кефір та яйце поєднується у глибокому посуді та перемішуються.

Обидві суміші слід поєднати та добре перемішати за допомогою вінчика.

Форму змастити олією та вилити у неї тісто. Випікати в духовці при температурі 180 градусів на протязі 40 хвилин. Готовність можна перевірити сухою зубочисткою.

Сметана, какао, масло та цукор кладуться в сотейник. Закип’ятити суміш. Зняти з вогню та залишити до повного охолодження.

Полити кекс глазур’ю.

Тепер можна запрошувати гостей та подавати цей кекс разом з чаєм. Смачного!