Манник на кефірі з яблуками – м’який, повітряний і апетитний
Манник на кефірі з яблуками виходить дуже апетитним на вигляд, м’яким і досить повітряним. Готувати його швидко, набагато простіше, ніж класичний бісквіт, так як не потрібно відокремлювати білки від жовтків. До речі, яблука в цьому рецепті можна сміливо використовувати як солодкі, так і кисло-солодкі. При виборі яєць вибір варто зупинити на домашніх, так пиріг буде в розрізі більш привабливим за кольором.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- Манка відмінної якості – 1 ст.
- Яблука середнього розміру – 2 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – 1 дрібка.
- Кефір – 0,5 ст.
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Сода – ¼ ч. л.
Як приготувати манник:
1. У скляну миску вбийте курячі яйця.
2. Всипте до них відразу ж цукор і сіль. Збийте все міксером протягом хоча б хвилини. Маса повинна стати пишніша і збільшитися в обсязі.
3. Влийте кефір. Замість нього підійде і кисле домашнє молоко. Кисломолочний продукт бажано нагріти хоча б до теплого стану. Ця процедура потрібна виключно для того, щоб він краще вступив в реакцію з содою.
4. Всипте вказану кількість манки. Зауважте, що в цьому рецепті манка є обов’язковим інгредієнтом, так як вона замінює повністю борошно.
5. Додайте соду. Якщо її немає, тоді можете сміливо замінити її на розпушувач. Врахуйте, що його має бути як мінімум в два рази більше.
6. Тепер готове тісто перелийте в форму. Форма може бути круглою за розміром або квадратною. Якщо вона зроблена з кераміки, тоді бажано її змастити маслом і посипати манкою. Так пиріг легше буде з неї діставати і він не прилипне ні до стінок, ні до дна.
7. Зверху викладіть нарізані шматочками яблуками.
8. Відправте манник в духовку на 25-35 хвилин. Готовність обов’язково перевірте. Найзручніше цю процедуру зробити за допомогою дерев’яної шпажки.