Манник на кефірі з яблуками – м’який, повітряний і апетитний

Манник на кефірі з яблуками виходить дуже апетитним на вигляд, м’яким і досить повітряним. Готувати його швидко, набагато простіше, ніж класичний бісквіт, так як не потрібно відокремлювати білки від жовтків. До речі, яблука в цьому рецепті можна сміливо використовувати як солодкі, так і кисло-солодкі. При виборі яєць вибір варто зупинити на домашніх, так пиріг буде в розрізі більш привабливим за кольором.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти:

  • Манка відмінної якості – 1 ст.
  • Яблука середнього розміру – 2 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Сода – ¼ ч. л.

Як приготувати манник:

1. У скляну миску вбийте курячі яйця.

2. Всипте до них відразу ж цукор і сіль. Збийте все міксером протягом хоча б хвилини. Маса повинна стати пишніша і збільшитися в обсязі.

3. Влийте кефір. Замість нього підійде і кисле домашнє молоко. Кисломолочний продукт бажано нагріти хоча б до теплого стану. Ця процедура потрібна виключно для того, щоб він краще вступив в реакцію з содою.

4. Всипте вказану кількість манки. Зауважте, що в цьому рецепті манка є обов’язковим інгредієнтом, так як вона замінює повністю борошно.

5. Додайте соду. Якщо її немає, тоді можете сміливо замінити її на розпушувач. Врахуйте, що його має бути як мінімум в два рази більше.

6. Тепер готове тісто перелийте в форму. Форма може бути круглою за розміром або квадратною. Якщо вона зроблена з кераміки, тоді бажано її змастити маслом і посипати манкою. Так пиріг легше буде з неї діставати і він не прилипне ні до стінок, ні до дна.

7. Зверху викладіть нарізані шматочками яблуками.

Манник на кефірі з яблуками - м'який, повітряний і апетитний

8. Відправте манник в духовку на 25-35 хвилин. Готовність обов’язково перевірте. Найзручніше цю процедуру зробити за допомогою дерев’яної шпажки.

Манник на кефірі з яблуками - м'який, повітряний і апетитний