Беляш «Шкільний». Виявляється, приготувати простіше і дешевше, ніж можна подумати
Багато хто пам’ятає ці біляші, які були в їдальнях – коштували вони копійки, але були досить смачним перекусом. Вони настільки мені запам’яталися, що я довго шукала рецепт саме таких, столових варіантів біляшів. І, як мені здається знайшла.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода, 1 склянка;
- борошно, 2.5 склянки;
- дріжджі сухі, 1.5 ч.л;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- олія рафінована соняшникова, 2 – 3 ст.л.
Процес приготування
Розводимо в теплій воді цукор і сухі дріжджі і кілька ложок просіяного борошна. Залишаємо на 10 хвилин до появи пінки.
Борошно з’єднуємо з сіллю і частинами всипаємо в рідину, додаємо олію і вимішуємо м’яке і дуже густе тісто. Може вам здатися, що воно рідке, але воно потім стане густішим і щільнішим.
Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Для начинки ви можете взяти 400 г фаршу, заправити його цибулею і часником, спеціями і сіллю, зеленню. Дуже смачно, якщо візьмете фарш асорті.
Тісто ділимо на 15 шматочків, кожен розкачуємо в невеликий коржик, укладаємо фарш і защипуємо краї.
Порада: розкачуйте таку товщину, щоб беляш точно добре пропікся і фарш присмажився і пропарився.
Обсмажуємо біляші на олії з двох сторін на невеликому вогні.
За один раз багато не кладіть на сковорідку – біляші будуть добре підніматися.