Беляш «Шкільний». Виявляється, приготувати простіше і дешевше, ніж можна подумати

Багато хто пам’ятає ці біляші, які були в їдальнях – коштували вони копійки, але були досить смачним перекусом. Вони настільки мені запам’яталися, що я довго шукала рецепт саме таких, столових варіантів біляшів. І, як мені здається знайшла.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода, 1 склянка;
  • борошно, 2.5 склянки;
  • дріжджі сухі, 1.5 ч.л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія рафінована соняшникова, 2 – 3 ст.л.

Процес приготування

Розводимо в теплій воді цукор і сухі дріжджі і кілька ложок просіяного борошна. Залишаємо на 10 хвилин до появи пінки.

Борошно з’єднуємо з сіллю і частинами всипаємо в рідину, додаємо олію і вимішуємо м’яке і дуже густе тісто. Може вам здатися, що воно рідке, але воно потім стане густішим і щільнішим.

Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Для начинки ви можете взяти 400 г фаршу, заправити його цибулею і часником, спеціями і сіллю, зеленню. Дуже смачно, якщо візьмете фарш асорті.

Тісто ділимо на 15 шматочків, кожен розкачуємо в невеликий коржик, укладаємо фарш і защипуємо краї.

Порада: розкачуйте таку товщину, щоб беляш точно добре пропікся і фарш присмажився і пропарився.

Обсмажуємо біляші на олії з двох сторін на невеликому вогні.

За один раз багато не кладіть на сковорідку – біляші будуть добре підніматися.

Беляш «Шкільний». Виявляється, приготувати простіше і дешевше, ніж можна подумати