Смачний картопляний салат “Датський”
Сьогодні рекомендую вам приготувати і скуштувати смачний салат “Датський” з картоплею і оселедцем. Робиться салат дуже просто, з доступних продуктів, які знайдуться у будь-якої господині або в найближчому магазині, ділюся рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Покроковий процес приготування салату “Датський”
Три відварених в мундирі картоплі нарізаємо великими шматочками.
Далі беремо 20 грам зеленої цибулі, це приблизно 4 пера і дрібно нарізавши її відправляємо до картоплі.
Потім подрібнюємо 10 грам петрушки, дрібно ріжемо її і відправляємо туди ж. Петрушку не раджу замінювати на кріп, вона надає важливий смак в цьому салаті, але якщо не любите петрушку, можна обійтися і без неї.
Відварена картопля суховата, тому готуємо заправку для картоплі, щоб вона її ввібрала і стала більш соковитою.
Беремо майонез 3 ст.л, додаємо до нього негостру гірчицю 1 ст.л, я люблю використовувати гірчицю з зернами, на мій погляд у неї більш багатий смак.
Ретельно перемішуємо до однорідності, заправляємо заправкою картоплю з зеленню і залишаємо її просочуватися.
Далі чистимо два зелених яблука, ріжемо їх дрібними кубиками і обов’язково скроплюємо яблука соком лимона, щоб вони не потемніли.
Потім ріжемо кубиком 200 грамів філе слабосоленого оселедця.
Потім беремо салатник і викладаємо в нього всі підготовлені інгредієнти і додаємо одну банку добре промитої консервованої квасолі.
Квасоля в цьому салаті дуже добре поєднується з яблуком і оселедцем, плюс бобові корисний і ситний продукт.
Майонез повністю вбирається в картоплю і тому нам потрібно заправити салат ще раз, для цього додаємо в салатник:
- оцет виноградний 6% – одну столову ложку;
- олію соняшникову – три столових ложки.
Також додаємо сіль і чорний перець за смаком і ретельно перемішуємо салат.
Салат виходить дуже ситний, смачний і барвистий, кисле яблуко ідеально поєднується з оселедцем і квасолею, а картопля з зеленню благородно відтіняє всі смаки.