Смачна закуска з капусти і буряка: рецепт «Пелюстки»
Даний рецепт став для мене справжнім відкриттям, хоча не особливо новий. Спробувавши вперше цю закуску, я була в захваті. Вона дуже смачна, хрустка, ароматна і має гарний колір завдяки буряку. Маринуються овочі всього день, тому ви зможете швидко спробувати. Готую закуску на кожне застілля і жодного разу вона не залишалася.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти, які знадобляться:
- Один буряк;
- 2,5 кг капусти;
- 4-5 зубців часнику;
Складові маринаду на 1 літр води:
- Дві ст. ложки солі;
- 8-10 горошин перцю;
- П’ять ст. ложок цукру;
- 100 г оцту 9%;
- Один лавровий лист.
Переходимо до приготування
Капусту потрібно грубо нарізати. Точно також наріжте буряк.
Візьміть миску і викладіть в неї шарами капусту і буряк. По середині покладіть порізаний часник і далі продовжуйте по черзі викладати овочі.
Тепер приготуйте маринад. Налийте воду в каструлю і додайте всі інгредієнти, крім оцту.
Перемішайте добре і помістіть на вогонь. Після того, як маринад закипить, дайте йому прокипіти хвилину, а потім приберіть з плити.
Влийте оцет в маринад і залийте ним капусту зі буряком.
Нехай спочатку все охолоне, а після закрийте кришкою і помістіть на 10-15 годин в холодильну камеру.
В результаті ви отримаєте смачну мариновану закуску рожевого відтінку.