Смачна закуска з капусти і буряка: рецепт «Пелюстки»

Даний рецепт став для мене справжнім відкриттям, хоча не особливо новий. Спробувавши вперше цю закуску, я була в захваті. Вона дуже смачна, хрустка, ароматна і має гарний колір завдяки буряку. Маринуються овочі всього день, тому ви зможете швидко спробувати. Готую закуску на кожне застілля і жодного разу вона не залишалася.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти, які знадобляться:

  • Один буряк;
  • 2,5 кг капусти;
  • 4-5 зубців часнику;

Складові маринаду на 1 літр води:

  • Дві ст. ложки солі;
  • 8-10 горошин перцю;
  • П’ять ст. ложок цукру;
  • 100 г оцту 9%;
  • Один лавровий лист.

Переходимо до приготування

Капусту потрібно грубо нарізати. Точно також наріжте буряк.

Візьміть миску і викладіть в неї шарами капусту і буряк. По середині покладіть порізаний часник і далі продовжуйте по черзі викладати овочі.

Тепер приготуйте маринад. Налийте воду в каструлю і додайте всі інгредієнти, крім оцту.

Перемішайте добре і помістіть на вогонь. Після того, як маринад закипить, дайте йому прокипіти хвилину, а потім приберіть з плити.

Влийте оцет в маринад і залийте ним капусту зі буряком.

Нехай спочатку все охолоне, а після закрийте кришкою і помістіть на 10-15 годин в холодильну камеру.

В результаті ви отримаєте смачну мариновану закуску рожевого відтінку.