Готую курячу печінку з грибами в сметанному соусі. Їдять її всі, і ті хто навіть не любить печінку
Не всі люблять печінку і відносяться до цього субпродукту без захвату. Однак деякі господині вміють приготувати і подати цю страву так, що сподобається вона абсолютно всім.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Складові
Для цієї страви потрібно взяти (пропорції можна збільшувати або зменшувати):
- Куряча печінка – 500 гр.
- Одна морква.
- Гриби – 250 гр (я беру шампіньйони).
- Цибуля ріпчаста – головка.
- Сіль, перець за смаком.
- Олія для смаження.
Для сметанної заливки:
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль і перець за смаком.
Приготування
Обсмажуємо на сковорідці в олії терту моркву і цибулю, поки вони не стануть м’якими.
Потім перекладаємо обсмажені овочі в формочку для запікання. Добре вирівнюємо. Це буде перший шар нашої запіканки.
Тепер обсмажуємо гриби, нарізані часточками. Рідина повинна вся википіти. В кінці присолюємо і перчимо.
Наступний шар в формочці – обсмажені гриби золотистого кольору.
Тепер беремо печінку, добре промиваємо і видаляємо всі прожилки. Ріжемо не дуже дрібно і смажимо на великому вогні до золотистої скоринки.
Укладаємо верхнім шаром в нашу форму для запікання.
Тепер потрібно приготувати заливку: розбиваємо в миску яйця, додаємо сметану і добре збиваємо вінчиком, підсолити, поперчити.
Заливаємо яєчною сумішшю шари в формочке і відправляємо в духовку для запікання приблизно на 25 хвилин.
Наш яєчний грибний омлет з печінкою готовий! Можете подавати до столу, прикрасивши страву зеленню.