Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

Чудовий смак і питання мамі: «А чому цукерки так називаються? Хіба у птахів молоко буває?». Я думаю, що у всіх десерт «Пташине молоко» викличе саме такі спогади.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для суфле знадобляться:

  • 75 мл згущеного молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • білки 5 середніх яєць;
  • 400 г цукру;
  • 130 мл води;
  • 10 г агар-агару.

Для глазурі:

  • 150 г какао-масла;
  • 100 г какао-порошку;
  • 100 г цукру.

Щоб цукерки вийшли такими, як з дитинства, використовуйте згущене молоко і вершкове масло тільки кращої якості. Агар-агар бажано купувати в кондитерських магазинах. До речі, ні в якому разі не замінюйте його желатином! Саме агар-агар використовується в класичному рецепті і робить суфле таким неповторно ніжним і танучим.

Вершкове масло і згущене молоко дістаньте заздалегідь, щоб вони встигли прогрітися до кімнатної температури. А яйця, навпаки, повинні бути охолодженими.

Агар-агар висипте в сотейник, залийте холодною водою і на невеликому вогні нагрівайте до повного розчинення, постійно помішуючи. Після цього додайте цукор і варіть сироп, безперервно його помішуючи, до температури 110 градусів. Для цього необхідно скористатися кухонним термометром, але якщо його у вас немає, зробіть пробу: готовий сироп, подібно меду, повинен тягнутися безперервною тонкою ниткою.

Поки вариться сироп, починайте збивати білки в сухій і чистій посуді. Можна додати дрібку лимонної кислоти. Збивайте до утворення міцної піни.

Якщо у вас немає достатньої кулінарної вправності, то в цей момент вам може знадобитися помічник, тому що білки і сироп потрібно готувати одночасно.

Готовий сироп зніміть з вогню і дайте злегка осісти бульбашкам. Потім, не перестаючи збивати білки, влийте в них гарячий сироп тонкою цівкою. Маса стане густою і об’ємною.

Окремо приготуйте масляну основу. М’яке масло збивайте приблизно 3-4 хвилини, потім, вливаючи потроху згущене молоко, продовжуйте збивати до пишності.

Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

По одній столовій ложці додайте в білки масляний крем і збивайте приблизно 2 хвилини. Маса злегка осяде і стане більш рідкою, але так і повинно бути.

Дно форми застеліть пекарним папером і відразу ж вилийте на неї суфле. Гаяти не можна, так як маса дуже швидко застигає. Форму з залитим суфле поставте в морозильник на півгодини. А тим часом приготуйте глазур.

Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

Подрібнене какао-масло, какао-порошок і цукор помістіть в миску. Ємність поставте на водяну баню і, перемішуючи, розтопіть компоненти до утворення однорідної консистенції.

Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

Дістаньте застигле суфле і розріжте його на прямокутники розміром із звичайну шоколадну цукерку. Для того щоб суфле легше нарізати, присипте ніж цукровою пудрою.

Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

Далі викладіть вироби на решітку і полийте шоколадною масою, а після приберіть в холодильник на 20 хвилин, щоб глазур добре застигла. Смачного!

Приготувала «Пташине молоко» вдома і більше в магазині цукерки не купую

Не вдається скопіювати.