Свиняча рулька на святковий стіл! М’ясо можна їсти губами

Свиняча рулька відноситься до дешевих сортів м’яса і багато її не люблять купувати, вважаючи надто жорсткою і несмачною. Просто вони не вміють її готувати. Мій рецепт допоможе вам за недорого зробити розкішну святкову страву на новорічний стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рулька, 1 шт;
  • гриби, 200 г;
  • курячі ніжки, 6 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 1 головка;
  • сіль;
  • перець, 2 ч.л;
  • лавровий лист мелений, 1\2 ч.л;
  • вода, 0.5 л + сіль, перець. Лавровий лист для бульйону.

Процес приготування рульки

Цибулю ріжемо чверть кільцями і смажимо на олії до рум’яності. Цибулю відкидаємо на сито, щоб стекло все зайве.

Печериці ріжемо шматочками – великими і смажимо на сухій сковороді до випаровування вологи.

Часник пропускаємо через прес і змішуємо з лавровим листом і перцем.

Рульку ретельно миємо, очищаємо шкірку ножем, вирізаємо кістка. Якщо відрізали з великою кількістю м’яса. М’ясо обрізаємо і будемо використовувати.

Рульку і шматки м’яса змащуємо часником зі спеціями, добре втираємо руками.

Цибулю змішуємо з грибами і викладаємо всередину рульки в один куток.

Сюди ж укладаємо і куряче м’ясо.

Свиняча рулька на святковий стіл! М'ясо можна їсти губами

Скріплюємо рульку зубочистками або шпажками, якщо рулет у вас вийшов великий.

Свиняча рулька на святковий стіл! М'ясо можна їсти губами

Укладаємо рульку в велику гусятницю або в каструлю з товстими стінками.

Відправляємо на ніч в холодильник.

Всипаємо перець горошком, жменю, лавровий лист, вливаємо воду і тушкуємо 4 години на повільному вогні. За необхідності доливайте воду.

За 40 хвилин до закінчення готування, можна зняти кришку – рулька підрум’яниться.

Виймаємо м’ясо на тарілку – двома лопатками, щоб рулет не розпався.

Прибираємо зубочистки, ріжемо рульку скибочками і викладаємо на тарілку.

Свиняча рулька на святковий стіл! М'ясо можна їсти губами

Така м’ясна закуска виходить дуже смачною, вона точно сподобається всім вашим гостям і ви будете її часто готувати.