Часто роблю з капусти цю смакоту на сковорідці – і пиріг, і гарнір
Якщо ви любите капусту, то наполегливо рекомендуємо приготувати капустяний пиріг на сковорідці. Це надзвичайно смачно, просто, швидко і ніякої муки. Всього 30 хвилин і пиріг готовий. У пирога буде вершковий присмак і відтінок спецій. Він стане прекрасним гарніром на вечерю чи обід. А також дуже корисною стравою, яку можна їсти всім.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти, які будуть потрібні:
- 600-650 г капусти;
- Три яйця;
- 150 г молока;
- Одна морквина вагою приблизно 150 г;
- Одна цибулина вагою приблизно 150 г;
- Дві стол. л. манної крупи вагою 40-45 г;
- Три-чотири стол. ложки олії соняшникової;
- 80-90 г сиру твердих сортів;
- Пів чайн. л. перцю;
- Пів чайн. л. солі;
- Пів чайн. л. чамана (можна замінити);
- Пів чайн. л. сушеного часнику.
Приступаємо до процесу приготування:
Грубо натріть моркву, а цибулину дрібненько наріжте.
У сковорідку налийте олії, нагрійте і обсмажте овочі на вогні середньої інтенсивності.
Далі нашинкуйте капусту. Можете не надто тонко і дрібно. Відправте капусту до цибулі і морквини на сковорідку. Перемішайте.
Налийте молоко, закрийте овочі кришкою, вогонь зробіть маленьким і тушкуйте капусту 6-7 хвилин до напівготового стану.
Тепер натріть сир за допомогою терки з фракцією.
Нехай капуста злегка охолоне, а після посоліть її і приправте спеціями. Ви можете додати будь-які спеції на свій смак.
Потім всипте сир, вбийте яйця і перемішайте. Сир додасть пирогу вершковий смак, а також зв’яже масу.
Самою останньою всипте манку і знову перемішайте.
Розрівняйте верхівку пирога, поставте сковорідку на вогонь невеликої потужності, накрийте кришкою і готуйте 15 хвилин.
Пиріг повинен зверху схопитися, а ще з’явиться аромат смаженої капусти.
Тепер переверніть пиріг, використовуючи тарілку, кришку або іншу сковорідку.
Знову закрийте кришкою і готуйте ще 8-10 хвилин на вогні слабкої інтенсивності.
Тільки подивіться яка краса виходить!
Не виймайте пиріг з сковорідки відразу, так як він може зламатися. Нехай постоїть 5-7 хвилин, а потім діставайте його.