Сметанник – банка сметани, пара яєць і мінімум зусиль

Найсмачніший пиріг в світі!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти для тіста:

  • 200 г вершкового масла з морозилки
  • 1 яйце
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 300 г борошна
  • 0,5 склянки цукру

Інгредієнти для начинки:

  • 500 мл сметани (краще пожирніше)
  • 4 яйця
  • 2 пакетика ванільного цукру
  • 4 ст. л. цукру

Приготування:

  1. Натріть на крупній тертці вершкове масло. Додайте яйце, цукор, просіяне борошно і розпушувач.
  2. Замісіть пісочне тісто, скачайте його в кулю і залиште на 10 хвилин.
  3. Роз’ємну форму змащуємо маслом і переносемо в неї розкатаний пласт товщиною 0,5 см. Сформуйте високі бортики.
  4. Щоб приготувати начинку для сметанника, змішайте і збийте всі інгредієнти, що входять до її складу.
  5. Вилийтеначинку на тісто. Відправте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Для успішного на 100 % результату вибирайте сметану, в якій жирність не менше 20 %. Перед тим, як відрізати перший шматочок сметанника, обов’язково дочекайся повного остигання пирога.

Говорять, що на наступний день, постоявши в холодильнику, цей десерт стає ще смачнішим.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.