“Спритний” пиріг до чаю на кефірі. Все перемішала і в духовку
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом швидкого в приготуванні пирога, який ми жартома називаємо “Спритний”, це найбільш смачний і вдалий рецепт приготування смачного пирога до чаю на кефірі, який я готую найчастіше для своєї сім’ї. Приготування не забирає багато часу, потрібно тільки все перемішати і відправити в духовку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Кефір – 250 мл
- Борошно – 300 – 320 гр
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 200 гр
- Яблука – 2 шт (можна замінити на будь-які фрукти, персики, абрикоси, груші та ін.)
- Масло вершкове – 50 гр
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка
- Сода – 1/2 ч. ложки
- Сіль – на кінчику ножа
Діаметр форми для випічки 22 см
Як приготувати пиріг Спритний
Насамперед потрібно розтопити вершкове масло.
Мені зручно робити це в мікрохвильовці: я кладу масло в мисочку і ставлю в мікрохвильовку на кілька секунд, а потім залишаю ненадовго охолодитися, воно не повинно бути гарячим.
Цим часом в відповідну за розміром миску, в якій буду замішувати тісто, розбиваю яйця, додаю цукор з ванільним цукром і збиваю міксером, поки вся маса не збільшиться в 3 рази, на це йде приблизно 4-5 хвилин.
У кефір додаю соду, сіль на кінчику ножа, починаю перемішувати ложкою. Як кефір почне сильно пінитися виливаю його в миску зі збитими з цукром яйцями, додаю розтоплене вершкове масло (воно вже встигло охолонути до цього часу), добре перемішую масу.
Тепер в кілька прийомів додаю просіяне борошно і замішую тісто, воно виходить м’яке, що не рідке і не густе.
Дно форми застеляю папером для випічки, змащую вершковим маслом, викладаю тісто з миски і розрівнюю.
Тепер очищаю яблука від шкірки і серцевини, нарізаю великими часточками (можна нарізати довільно) і викладаю по колу злегка вдавлюючи їх в тісто
Замітка: яблука можна замінити на будь-які фрукти, персики, абрикоси, груші та ін. То що є в наявності.
Відправляю в розігріту духовку і випікаю при 180 градусах 40-50 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Готовність перевіряю дерев’яною шпажкою.
Пиріг “Спритний” готовий, якщо є бажання, іноді змащую пиріг зверху глазур’ю, а й без неї пиріг виходить дуже ніжний, пористий і смачний. До чаю просто незамінний, а головне швидко готується, потрібно тільки перемішати ложкою, все інше зробить духовка.