Ароматні фаршировані печериці з шинкою та сиром

Класика жанру — фаршировані печериці. Без них не обходиться жоден святковий стіл. Що тільки не використовують в якості начинки (сир, м’ясо тощо). У нашому рецепті ми пропонуємо начинити їх шинкою. Повірте, буде дуже смачно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Закуска з печериць ситна і смачна. При цьому вона не дає важкості на шлунок, тому у вас і гостей буде можливість спробувати більше святкових страв.

Необхідні продукти

  • великі печериці — 500 грамів
  • твердий сир — 60 грамів
  • шинка — 80 грамів
  • сметана — 60 грамів
  • часник — 2 зубчики
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування

  1. У грибів акуратно видаляємо ніжки, щоб не пошкодити капелюшки. Потім нарізаємо їх дрібним кубиком.
  2. Шинку також нарізаємо кубиком.
  3. У миску кладемо гриби та шинку, додаємо часник, пропущений через прес, сметану, сіль, тертий сир, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
  4. Підготовлені капелюшки наповнюємо начинкою і щільно утрамбовуємо.
  5. Заготівлю ставимо в жаровню, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.

Така закуска гарна ще й тим, що її можна приготувати заздалегідь, а запекти вже перед подачею. Обов’язково спробуйте.

Смачного!