Ароматні фаршировані печериці з шинкою та сиром
Класика жанру — фаршировані печериці. Без них не обходиться жоден святковий стіл. Що тільки не використовують в якості начинки (сир, м’ясо тощо). У нашому рецепті ми пропонуємо начинити їх шинкою. Повірте, буде дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Закуска з печериць ситна і смачна. При цьому вона не дає важкості на шлунок, тому у вас і гостей буде можливість спробувати більше святкових страв.
Необхідні продукти
- великі печериці — 500 грамів
- твердий сир — 60 грамів
- шинка — 80 грамів
- сметана — 60 грамів
- часник — 2 зубчики
- сіль, перець за смаком
Починаємо приготування
- У грибів акуратно видаляємо ніжки, щоб не пошкодити капелюшки. Потім нарізаємо їх дрібним кубиком.
- Шинку також нарізаємо кубиком.
- У миску кладемо гриби та шинку, додаємо часник, пропущений через прес, сметану, сіль, тертий сир, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
- Підготовлені капелюшки наповнюємо начинкою і щільно утрамбовуємо.
- Заготівлю ставимо в жаровню, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім відразу ж подаємо до столу.
Така закуска гарна ще й тим, що її можна приготувати заздалегідь, а запекти вже перед подачею. Обов’язково спробуйте.
Смачного!