Домашній плавлений сир: секрети приготування смачної закуски
Плавлений сир приготувати в домашніх умовах досить легко і просто. Займе це все зовсім небагато часу, близько 10 хвилин. Такий сир після приготування ніжний, повітряний із приємним вершковим смаком. Його навіть неможливо порівняти з магазинним, адже вони дуже відрізняються. Такий сир можна використовувати для приготування бутербродів або рулетів. Також із ним можна експериментувати, додаючи в нього різні інгредієнти. Наприклад, ви можете зробити сир із зеленню або беконом, з паприкою, ковбасою або грибами. Все залежить від вашого смаку і фантазії. Одне залишиться незмінним — такий сир буде дуже смачний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти
- 500 грамів сиру
- 60 грамів вершкового масла
- півчайної ложки солі
- півчайної ложки соди
- 1 куряче яйце
Починаємо приготування
- Сир кладемо в миску і збиваємо блендером до однорідної маси. Потім перекладаємо в каструлю, додаємо яйце, соду і сіль, все перемішуємо. Важливо! Каструлю необхідно використовувати з нержавіючої сталі, емальована не підійде!
- Каструлю ставимо на плиту на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варимо сир. Доводимо масу до рідкого стану і додаємо вершкове масло.
- Постійно помішуючи, доводимо суміш до однорідного стану і кипіння. Потім знімаємо з вогню.
- Періодично помішуючи сир, трохи охолоджуємо його, а потім розливаємо по формах. Прибираємо в холодильник до повного застигання.
Готовий сир подаємо, намазавши на смачний хліб. Смачного!