Розлітається в мить! Повітряний десерт за 5 хвилин: просто пальчики оближеш
Сирний десерт з полуницею – це справжнє буйство смаку і аромату. Желе виходить дуже ніжним, а якщо ви ще й візьмете жирну сметану або якісний йогурт, він взагалі вийде ідеальним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 500 г;
- йогурт полуничний, 500 мл;
- полуниця, 300 г;
- цукор, половина склянки або за смаком;
- желатин, 15 г і 10 г;
- печиво, 100 г.
Процес приготування десерту
Беремо дві склянки і в один насипаємо 10 г желатину. У другій – 15 г. Заливаємо теплою водою і залишаємо набухати.
Сир змішуємо з йогуртом і перебиваємо масу занурювальним блендером до однорідності.
Полуницю – свіжу або заморожену змішуємо з цукром.
Порада: цукру додавайте склянку, якщо любите солодке або половину склянки за рецептом.
Перебиваємо ягоду з цукром занурювальним блендером.
Печиво подрібнюємо на шматочки (беріть будь-яке) і змішуємо з йогуртовою масою.
Одну склянку з желатином вливаємо в масу йогурту. Перемішуємо.
Другу склянку желатину змішуємо з полуничною масою.
Беремо силіконову форму і викладаємо обидві маси – білу і полуничну, чергуючи по кілька ложок, щоб отримати мармуровий ефект десерту.
Відправляємо десерт в холодильник до повного застигання.
Полуницю можна замінити будь-якими іншими ягодами або фруктами і йогурт ви можете брати будь-який, на свій смак.