Розлітається в мить! Повітряний десерт за 5 хвилин: просто пальчики оближеш

Сирний десерт з полуницею – це справжнє буйство смаку і аромату. Желе виходить дуже ніжним, а якщо ви ще й візьмете жирну сметану або якісний йогурт, він взагалі вийде ідеальним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир домашній, 500 г;
  • йогурт полуничний, 500 мл;
  • полуниця, 300 г;
  • цукор, половина склянки або за смаком;
  • желатин, 15 г і 10 г;
  • печиво, 100 г.

Процес приготування десерту

Беремо дві склянки і в один насипаємо 10 г желатину. У другій – 15 г. Заливаємо теплою водою і залишаємо набухати.

Сир змішуємо з йогуртом і перебиваємо масу занурювальним блендером до однорідності.

Полуницю – свіжу або заморожену змішуємо з цукром.

Порада: цукру додавайте склянку, якщо любите солодке або половину склянки за рецептом.

Перебиваємо ягоду з цукром занурювальним блендером.

Печиво подрібнюємо на шматочки (беріть будь-яке) і змішуємо з йогуртовою масою.

Одну склянку з желатином вливаємо в масу йогурту. Перемішуємо.

Другу склянку желатину змішуємо з полуничною масою.

Беремо силіконову форму і викладаємо обидві маси – білу і полуничну, чергуючи по кілька ложок, щоб отримати мармуровий ефект десерту.

Відправляємо десерт в холодильник до повного застигання.

Полуницю можна замінити будь-якими іншими ягодами або фруктами і йогурт ви можете брати будь-який, на свій смак.