Заливна шарлотка – бережіть фігуру! Від неї неможливо відмовитися
Навесні хочеться пекти ароматні пироги з фруктами. Пропоную спробувати нескладний і з незначними витратами рецепт. Тут не потрібно молоко, кефір, сметана та інші подібні інгредієнти. Все, що знадобиться є вдома у кожної господині – цукор, крохмаль, яйця і борошно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Складові
- 250 г борошна
- 4 яблука
- 250 г цукру
- 3 яйця
- дрібка солі
- 0,5 ч. л. кориці
- 0,5 ч. л. ванильної есенції
- 1 ст. л. крохмалю
- 100 г цукрової пудри
Як готувати
Перед тим, як приступити до приготування тіста і начинки, потрібно включити духовку і розігріти її до 200 градусів.
Для тіста:
в мисці змішати борошно (обов’язково просіяти для насичення киснем), сіль, корицю і крохмаль. Поки відкласти;
в іншій мисці збити яйця з цукром. Білки повинні бути охолодженими. Час збивання – 5 хвилин. Білки повинні збільшитися в розмірі і побіліти;
з’єднати обидва склади в одній мисці – до білків поступово додавати борошняну суміш, ванільну есенцію;
все змішати до однорідності.
Начинка у пирога класична – вимиті і порізані яблука.
Приготовану форму для шарлотки застелити пергаментом або змастити вершковим маслом. Потім вилити частину тіста (воно повинно бути як жирна сметана), викласти яблука, залити тістом.
Поставити заливну шарлотку в духову шафу. Поверхня повинна трохи піднятися і зарум’яниться. Готовність перевіряємо зубочисткою з дерева. Якщо пиріг готовий, на ній не залишиться крихт, частинок сирого тіста.
Шарлотка особливо смачна, якщо дати їй трохи охолонути. Подають зі сметаною, кулькою морозива, шматочками сиру. Приємного чаювання!