Торт, який за смаком нагадує улюблене морозиво «Пломбір»: його ще і випікати не потрібно
Один з найпростіших рецептів, за допомогою якого готується дуже простий десерт з улюбленим з дитинства смаком і ароматом пломбіру. Такий десерт виходить завжди і у всіх.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 250 г;
- масло вершкове, 130 г;
- цукор, 70 г;
- яйця, 2 шт;
- сметана жирна, 500 г;
- цукор, 150 г;
- крохмаль кукурудзяний або звичайний, 2 ст.л;
- ванілін за смаком;
- масло вершкове, 50 г.
Процес приготування торта
Сильно охолоджене вершкове масло натираємо на тертці в просіяне борошно, додаю цукор і перетираємо всю масу в крихту.
Розігріваємо сковорідку, висипаємо крихту, висушуємо її, постійно перемішуючи.
Коли ви побачите, що крихта вся стала золотистою і рум’яною, знімаємо з вогню і висипаємо на тарілку, охолодити.
Порада: щоб крихта не злиплась, періодично перемішуйте її.
Змішуємо сметану, яйця, крохмаль, цукор, ванілін до однорідності.
Варимо крем до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
Додаємо масло і вимішуємо до однорідності. Охолоджуємо.
Торт формуємо в кільці, встановленому на тарілці.
Викладаємо шар крихти, трохи ущільнюємо і змащуємо кремом.
Таким чином збираємо весь торт, чергуючи шари крихти і крему.
Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
Прибираємо кільце і подаємо м’який і ніжний торт до столу. За бажанням можна ще й прикрасити.