Лагман – це щось середнє між супом і локшиною з м’ясо-овочевою підливою. Ловіть рецепт
Цей рецепт відомий у виконанні Урус Хана. Судячи з опису вихідного рецепта – коурма лагман дуже популярне блюдо в Ташкенті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгрідієнти:
- М’ясо. Найкраще – баранина, молода яловичина.
- Помідори – 2шт.
- Ріпчаста цибуля – 2шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Моркву – 1шт.
- Зелена квасоля 200 г.
- Часник – 4 зубчика.
- Спеції.(Зіра обов’язково, чорний перець мелений – обов’язково. Тут ще мелені зерна коріандру, чилі)
- Сіль.
- Лагманная локшина. Найкраще саморобна.
На відміну від звичайного лагмана – тут локшина буде тушкуватися у м’ясних і овочевих соках, по можливості без додавання води.
Приготування:
- Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. У казані злегка розігріваємо трохи рослинного масла і закладаємо м’ясо. Відразу закриваємо кришкою. Основна мета – максимально зберегти весь сік, який будуть віддавати як м’ясо і овочі. Так що все приготування йде під кришкою. І на середньому вогні!
- Нарізаємо цибулю тонкими чверть-кільцями. Також додаємо до м’яса і знову закриваємо кришкою. Можна додати трохи солі.
- Нарізаємо моркву тонкими брусочкам., закладаємо в казан до м’яса і цибулі. І знову під кришку. Тут можна зробити перерву хвилин на 30-40, щоб м’ясо приготувалося. Тобто тушкуємо до м’якості і повної готовності м’яса.
- Нарізаємо невеликими шматочками квасолю, обрізаючи жорсткі хвостики.
- Болгарський перець ріжемо тонкими чверть-кільцями.
- Не дуже дрібно нарізаємо часник. Саме нарізаємо, а не тиснемо.
- Як м’ясо приготувався, додаємо нарізану квасолю, болгарський перець і часник. А також всі приправи. І знову закриваємо кришкою.
- Фетучині заливаємо приблизно на 1-2 хвилини окропом, щоб паста обм’якла.
- З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними шматочками.
- У казан закладаємо локшину. І поверх локшини викладаємо помідори. Досолюємо за смаком і знову щільно закриваємо кришкою.
- Хвилин через 5-6 дивимося вистачає рідини в казані, щоб паста встигла просочитися з зваритися в усіх цих соках, якщо ні – тоді додаємо трохи окропу. Обов’язково
- Перемішуємо, щоб вся локшина погрузилася у сік, закриваємо кришкою. Готуємо до готовності локшини.
- Готовий лагман розкладаємо по тарілках і приступаємо до їжі.
Смачного!