Лагман – це щось середнє між супом і локшиною з м’ясо-овочевою підливою. Ловіть рецепт

Цей рецепт відомий у виконанні Урус Хана. Судячи з опису вихідного рецепта – коурма лагман дуже популярне блюдо в Ташкенті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгрідієнти:

  • М’ясо. Найкраще – баранина, молода яловичина.
  • Помідори – 2шт.
  • Ріпчаста цибуля – 2шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Моркву – 1шт.
  • Зелена квасоля 200 г.
  • Часник – 4 зубчика.
  • Спеції.(Зіра обов’язково, чорний перець мелений – обов’язково. Тут ще мелені зерна коріандру, чилі)
  • Сіль.
  • Лагманная локшина. Найкраще саморобна.

На відміну від звичайного лагмана – тут локшина буде тушкуватися у м’ясних і овочевих соках, по можливості без додавання води.

Приготування:

  1. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. У казані злегка розігріваємо трохи рослинного масла і закладаємо м’ясо. Відразу закриваємо кришкою. Основна мета – максимально зберегти весь сік, який будуть віддавати як м’ясо і овочі. Так що все приготування йде під кришкою. І на середньому вогні!
  2. Нарізаємо цибулю тонкими чверть-кільцями. Також додаємо до м’яса і знову закриваємо кришкою. Можна додати трохи солі.
  3. Нарізаємо моркву тонкими брусочкам., закладаємо в казан до м’яса і цибулі. І знову під кришку. Тут можна зробити перерву хвилин на 30-40, щоб м’ясо приготувалося. Тобто тушкуємо до м’якості і повної готовності м’яса.
  4. Нарізаємо невеликими шматочками квасолю, обрізаючи жорсткі хвостики.
  5. Болгарський перець ріжемо тонкими чверть-кільцями.
  6. Не дуже дрібно нарізаємо часник. Саме нарізаємо, а не тиснемо.
  7. Як м’ясо приготувався, додаємо нарізану квасолю, болгарський перець і часник. А також всі приправи. І знову закриваємо кришкою.
  8. Фетучині заливаємо приблизно на 1-2 хвилини окропом, щоб паста обм’якла.
  9. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними шматочками.
  10. У казан закладаємо локшину. І поверх локшини викладаємо помідори. Досолюємо за смаком і знову щільно закриваємо кришкою.
  11. Хвилин через 5-6 дивимося вистачає рідини в казані, щоб паста встигла просочитися з зваритися в усіх цих соках, якщо ні – тоді додаємо трохи окропу. Обов’язково
  12. Перемішуємо, щоб вся локшина погрузилася у сік, закриваємо кришкою. Готуємо до готовності локшини.
  13. Готовий лагман розкладаємо по тарілках і приступаємо до їжі.

Смачного!

Не вдається скопіювати.