Рецепт м’ясного пирога з печерицями, замість тіста у якого картопляне пюре

Картопляне пюре всередині м’яке, ніжне і повітряне, а зовні з апетитною рум’яною скоринкою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700-750 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • М’ясний фарш – 600 гр.
  • Сир «Моцарелла» – 80-150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 70 мл
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Рослинне масло – 3-4 ст. л.
  • Часник сушений – 1 / 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Форма діаметром – 25 див.

Спосіб приготування:

  1. 2 середні цибулини обсмажимо на олії до легкої рум’яності. Додамо 500 гр. нарізаних печериць на невеликі шматочки і обсмажимо їх періодично помішуючи, до випаровування рідини. В кінці солимо і перчимо за смаком.
  2. Візьмемо 600 гр. м’ясного фаршу. Перчимо, солюмо, додаємо 1 яйце, 1 середню цибулину перемолему, 1/3 ч. л. сушеного часнику або кілька зубчиків свіжого пропущеного через прес. Фарш добре вимішуємо.
  3. 700 гр. відварної картоплі перетворюємо в пюре, солимо і перчимо за смаком, вливаємо 70 мл. молока і додаємо 1 яйце, все добре розмішуємо. Можна ще додати шматочок вершкового масла, але тоді молока потрібно взяти менше.
  4. Дно форми для запікання змащуємо олією. Форма діаметром 25 см. Розподіляємо фарш по формі вологою рукою, формуючи бортики і утрамбовуємо.
  5. Зверху розподіляємо гриби, трохи ущільнюючи. Слідом 80 гр. натертого на дрібній тертці сиру. Краще взяти сиру побільше гр. 150.
  6. Останнім шаром картопляне пюре. Приблизно половину картопляного пюре викладаємо зверху сиру, другу половину перекладаємо в кондитерський мішок і розподіляємо по всій поверхні страви. Нерівні піки картоплі пригладжуємо змоченим у воді пальчиком.
  7. Ставимо в духовку розігріту до 180С і запікаємо 1 годину. Форму для запікання потрібно брати з високими бортиками, так як при випіканні м’ясо виділяє сік, а він може випливати з форми. Якщо верх підгорає, прикрийте акуратно фольгою.
Рецепт м'ясного пирога з печерицями, замість тіста у якого картопляне пюре. Картопляне пюре всередині м'яке, ніжне і повітряне, а зовні з апетитною рум'яною скоринкою.

Страва виходить дуже соковитою, ароматною, картопляне пюре всередині м’яке, ніжне і повітряне, а зовні з апетитною рум’яною скоринкою. Загалом така страва стане прикрасою будь-якого столу.

Не вдається скопіювати.