Рецепт м’ясного пирога з печерицями, замість тіста у якого картопляне пюре
Картопляне пюре всередині м’яке, ніжне і повітряне, а зовні з апетитною рум’яною скоринкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Картопля – 700-750 гр.
- Печериці – 500 гр.
- М’ясний фарш – 600 гр.
- Сир «Моцарелла» – 80-150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 70 мл
- Цибуля – 2-3 шт.
- Рослинне масло – 3-4 ст. л.
- Часник сушений – 1 / 3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Форма діаметром – 25 див.
Спосіб приготування:
- 2 середні цибулини обсмажимо на олії до легкої рум’яності. Додамо 500 гр. нарізаних печериць на невеликі шматочки і обсмажимо їх періодично помішуючи, до випаровування рідини. В кінці солимо і перчимо за смаком.
- Візьмемо 600 гр. м’ясного фаршу. Перчимо, солюмо, додаємо 1 яйце, 1 середню цибулину перемолему, 1/3 ч. л. сушеного часнику або кілька зубчиків свіжого пропущеного через прес. Фарш добре вимішуємо.
- 700 гр. відварної картоплі перетворюємо в пюре, солимо і перчимо за смаком, вливаємо 70 мл. молока і додаємо 1 яйце, все добре розмішуємо. Можна ще додати шматочок вершкового масла, але тоді молока потрібно взяти менше.
- Дно форми для запікання змащуємо олією. Форма діаметром 25 см. Розподіляємо фарш по формі вологою рукою, формуючи бортики і утрамбовуємо.
- Зверху розподіляємо гриби, трохи ущільнюючи. Слідом 80 гр. натертого на дрібній тертці сиру. Краще взяти сиру побільше гр. 150.
- Останнім шаром картопляне пюре. Приблизно половину картопляного пюре викладаємо зверху сиру, другу половину перекладаємо в кондитерський мішок і розподіляємо по всій поверхні страви. Нерівні піки картоплі пригладжуємо змоченим у воді пальчиком.
- Ставимо в духовку розігріту до 180С і запікаємо 1 годину. Форму для запікання потрібно брати з високими бортиками, так як при випіканні м’ясо виділяє сік, а він може випливати з форми. Якщо верх підгорає, прикрийте акуратно фольгою.
Страва виходить дуже соковитою, ароматною, картопляне пюре всередині м’яке, ніжне і повітряне, а зовні з апетитною рум’яною скоринкою. Загалом така страва стане прикрасою будь-якого столу.