Ніжне і соковите куряче філе під шубою
Пропоную приготувати такий варіант гарячої м’ясної страви на святковий стіл – куряче філе під шубою в духовці. Гості точно оцінять і будуть просити добавки!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Куряче філе виходить ніжним, м’яким, соковитим, ароматним, завдяки тому, що спочатку м’ясо ми швидко обсмажуємо, а потім в процесі запікання воно просочується соком з овочів.
Необхідні продукти:
- 150 г сиру
- 3 помідори
- 1 болгарський перець
- зелена цибуля
- кріп
- сіль
- спеції для курки за смаком
- 1 яйце
- борошно
Як приготувати куряче філе під шубою
Куряче філе промиваємо і розрізаємо на дві-три частини в залежності від товщини філе, потім кожну частину злегка відбиваємо.
М’ясо натираємо сіллю, чорним перцем, паприкою, розмарином, сухим часником. Залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.
Помідори і болгарський перець нарізаємо кубиком, зелену цибулю і кріп дрібно січемо, сир натираємо на дрібній тертці.
Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі і зелень.
У миску перекладаємо нарізані овочі, зелень, 1/3 від натертого сиру, додаємо столову ложку майонезу або сметани і все добре перемішуємо до однорідності.
Куряче філе умочуємо спочатку в яйці, потім обвалюємо у борошні і обсмажити на олії до рум’яності.
Перекладаємо м’ясо в форму для запікання.
Потім на кожне філе викладаємо овочі з зеленню і посипаємо сиром, що залишився.
Куряче філе під шубою запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Цього цілком достатньо, так як м’ясо вже обсмажене.
Виходить дуже смачно, всім приємного апетиту!