Ніжне і соковите куряче філе під шубою

Пропоную приготувати такий варіант гарячої м’ясної страви на святковий стіл – куряче філе під шубою в духовці. Гості точно оцінять і будуть просити добавки!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Куряче філе виходить ніжним, м’яким, соковитим, ароматним, завдяки тому, що спочатку м’ясо ми швидко обсмажуємо, а потім в процесі запікання воно просочується соком з овочів.

Необхідні продукти:

  • 150 г сиру
  • 3 помідори
  • 1 болгарський перець
  • зелена цибуля
  • кріп
  • сіль
  • спеції для курки за смаком
  • 1 яйце
  • борошно

Як приготувати куряче філе під шубою

Куряче філе промиваємо і розрізаємо на дві-три частини в залежності від товщини філе, потім кожну частину злегка відбиваємо.

М’ясо натираємо сіллю, чорним перцем, паприкою, розмарином, сухим часником. Залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Помідори і болгарський перець нарізаємо кубиком, зелену цибулю і кріп дрібно січемо, сир натираємо на дрібній тертці.

Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі і зелень.

У миску перекладаємо нарізані овочі, зелень, 1/3 від натертого сиру, додаємо столову ложку майонезу або сметани і все добре перемішуємо до однорідності.

Куряче філе умочуємо спочатку в яйці, потім обвалюємо у борошні і обсмажити на олії до рум’яності.

Перекладаємо м’ясо в форму для запікання.

Потім на кожне філе викладаємо овочі з зеленню і посипаємо сиром, що залишився.

Куряче філе під шубою запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Цього цілком достатньо, так як м’ясо вже обсмажене.

Виходить дуже смачно, всім приємного апетиту!