Простий, але дуже смачний торт без випічки. Молочний десерт, яким я дивую гостей: рецепт
Я люблю радувати гостей різноманітними десертами. Для святкового столу я готую простий, але дуже смачний торт без випічки з молочним кремом і глазур’ю. В результаті у мене виходить прекрасне доповнення до чаю. Гості дивуються і не вірять, що ці ласощі можна приготувати без використання духовки. Рецептом торта я поділюся в статті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти
Для основи торта підготуйте наступні продукти:
- пісочне печиво з низьким вмістом цукру — пачка (200 г);
- какао-порошок і м’яке вершкове масло — по 3 столових ложки;
- цукрова пудра і молоко — по півсклянки.
Щоб приготувати начинку, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- молоко — 1,5 склянки;
- згущене молоко — стакан;
- лимон — половинка;
- цукрова пудра — півсклянки;
- манка — 4 столових ложки;
- вершкове масло м’яке — три чверті склянки;
- сіль — щіпка.
Для створення глазурі вам буде потрібно:
- невелика плитка темного шоколаду — 100 г;
- вершкове масло і молоко — по 3 столових ложки.
Вам також знадобиться кругла роз’ємна формочка.
Робимо начинку
Налите молоко в каструлю. Киньте дрібку солі і доведіть рідину до кипіння. Поступово до давайте манку, поки маса не стане густою. Зніміть каструлю з плити. Вичавіть сік з половинки лимона, а шкірку подрібніть за допомогою терки.
Змішайте лимонний сік і цедру з вершковим маслом. Додайте цю суміш в загальну масу і збийте блендером. Влийте в суміш згущене молоко і ще раз перемішайте. Остудить суміш, перелийте в миску, накрійте харчовою плівкою і відправите в холодильник.
Готуємо основу
Какао-порошок, цукор і вершкове масло покладіть в каструлю. Нагрівайте суміш при помішуванні, поки всі продукти не об’єднаються. Розкришіть печиво за допомогою блендера. Перемішайте крихту з масою з какао, цукру і масла.
Збираємо торт
Візьміть форму для випічки і протріть її маслом. Рівномірно викладіть основу торта на дно формочки. Поверх тесту помістіть начинку з крему. Тепер можна приступати до приготування глазурі. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані.
Перемішайте шоколадну масу з вершковим маслом і молоком. Залийте поверхню торта приготовленої глазур’ю. Надішліть його в холодильник на кілька годин. Смачний десерт готовий! Подавайте його на стіл з чашкою чаю або кави.