Булочки-рулети з вареним згущеним молоком
Булочки виходять ніжні і буквально тануть у роті. В якості начинки можна використовувати не тільки варене згущене молоко, але і будь-який джем.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Готується випічка швидко, просто і з найдоступніших продуктів.
Необхідні продукти:
- 300міллілітров теплого молока
- 1 куряче яйце
- 100 грам вершкового масла
- 3 столові ложки цукру
- дрібка солі
- 1 столова ложка сухих дріжджів
- ванілін
- 1 столова ложка сметани
- 550 грам пшеничного борошна
- 1 столова ложка соняшникової олії
Як приготувати булочки-рулети
У миску насипаємо цукор, додаємо сіль, дріжджі, ванілін і вливаємо тепле молоко. Все перемішуємо і всипаємо пару ложок борошна. Знову перемішуємо і залишаємо накривши рушником на 15-20 хвилин.
Розтоплюємо вершкове масло.
В опару додаємо вершкове масло, сметану і вбиваємо куряче яйце, перемішуємо. Потім частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім – руками. В кінці замісу додаємо в тісто рослинне олію.
Готове тісто накриваємо плівкою або рушником і залишаємо на 1 годину.
Перекладаємо тісто на робочу поверхню, змащену олією. Добре обминаємо його і ділимо на потрібну кількість булочок.
Кожен шматочок розкатуємо в тонкий пласт і з одного боку кладемо трохи начинки. Накриваємо її шматочком тіста і скріплюємо краї, а потім звертаємо в рулет. Таким чином формуємо всі булочки.
Деко застеляємо пергаментним папером і кладемо приготовані булочки.
Залишаємо їх на расстойку під харчовою плівкою на 20 хвилин. Змащуємо булочки збитим яйцем.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікаємо протягом 35-40 хвилин.
Готові булочки охолоджуємо і подаємо до столу. Смачного!