Ці котлети готуються без м’яса і яєць! Соковиті, ніжні, шалено смачні!

Сьогодні я приготувала для Вас рецепт пісних котлет, головним інгредієнтом яких буде капуста. Котлети з капусти виходять те, що треба: шалено смачні, соковиті, поживні, легкі в приготуванні. Такі котлети вам захочеться приготувати не тільки в піст!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 400 г свіжої капусти,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 2 картоплі,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • чорний перець за смаком,
  • 2 ст. л. манної крупи,
  • 2 ст. л. муки.

Як приготувати пісні котлети

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.

Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.

Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.

Потім капусту і цибулю віджимаємо, перекладаємо в миску.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО капусту після термічної обробки добре віджати, тоді котлети будуть добре формуватися і тримати форму.

До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.

Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.

Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.

Вологими руками формуємо капустяні котлети.

Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.

Ось такі чудові пісні котлети.