Всі, хто пробував просять ще. Пиріг, який замінить торт в піст
Якщо ви дотримуєтеся посту, тоді рецепт цього пирога вам відмінно підходить.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
У ньому немає ніяких продуктів, які не можна вживати при пості, але виходить пиріг дуже смачним, ніжним і ароматним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 300 г;
- цукор, 150 г;
- сіль, третина ч.л;
- розпушувач, третина ч.л;
- олія соняшникова, 100 мл;
- вода або сік за смаком, 3 – 4 ст.л.
Для приготування начинки необхідно:
- яблука, 600 г;
- лимонний сік і цукор за смаком.
Процес приготування пісного пирога
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, цукром і розпушувачем.
Вливаємо олію і сік або воду. Вимішуємо тісто.
Порада: якщо тісто рідке, можна додати ще борошна.
Ділимо тісто на 2 частини. Одну частину кладемо в морозильну камеру на 20 – 30 хвилин.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста. Розрівнюємо його і формуємо бортики.
Яблука тремо на тертці і тушкуємо в сковорідці до готовності, додавши цукор і сік лимона за смаком. Тушкуємо до м’якості.
Начинку охолоджуємо і викладаємо на тісто.
Натираємо зверху другу частину тіста.
Випікаємо 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
Охолоджуємо пиріг у формі, не виймаємо, щоб він не розсипався.
Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою і корицею і замість яблук використовуйте будь-яку іншу начинку за своїм смаком. З таким м’яким тістом, буде смачною будь-яка начинка.