Всі, хто пробував просять ще. Пиріг, який замінить торт в піст

Якщо ви дотримуєтеся посту, тоді рецепт цього пирога вам відмінно підходить.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

У ньому немає ніяких продуктів, які не можна вживати при пості, але виходить пиріг дуже смачним, ніжним і ароматним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 300 г;
  • цукор, 150 г;
  • сіль, третина ч.л;
  • розпушувач, третина ч.л;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • вода або сік за смаком, 3 – 4 ст.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 600 г;
  • лимонний сік і цукор за смаком.

Процес приготування пісного пирога

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, цукром і розпушувачем.

Вливаємо олію і сік або воду. Вимішуємо тісто.

Порада: якщо тісто рідке, можна додати ще борошна.

Ділимо тісто на 2 частини. Одну частину кладемо в морозильну камеру на 20 – 30 хвилин.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста. Розрівнюємо його і формуємо бортики.

Яблука тремо на тертці і тушкуємо в сковорідці до готовності, додавши цукор і сік лимона за смаком. Тушкуємо до м’якості.

Начинку охолоджуємо і викладаємо на тісто.

Натираємо зверху другу частину тіста.

Випікаємо 20 – 30 хвилин при 180 градусах.

Охолоджуємо пиріг у формі, не виймаємо, щоб він не розсипався.

Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою і корицею і замість яблук використовуйте будь-яку іншу начинку за своїм смаком. З таким м’яким тістом, буде смачною будь-яка начинка.