Мега-шоколадний торт на раз-два! За рецептом вірменської господині
Це один з найпростіших і вдалих, на мою думку рецептів шоколадного торта. Якраз для любителів величезної кількості шоколаду. Готується ці ласощі просто і швидко, продукти беремо найпростіші і недорогі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 280 мл;
- борошно, 250 г;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 300 г;
- какао, 55 г;
- сода, 1.5 ч.л;
- сіль, щіпка;
- масло вершкове, 60 г;
- олія, 60 г;
- оцет, 1.5 ч.л.
Для приготування помадки необхідно :
- какао, 4 ст.л;
- вода, 5 – 6 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- олія, 1 ст.л;
- масло вершкове, 50 г.
Процес приготування
Просіваємо борошно з какао, всипаємо цукор, додаємо яйця і вливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності.
Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо разом з олією в масу.
Збиваємо міксером до однорідності.
Гасимо оцтом соду і виливаємо в тісто, всипаємо сіль і збиваємо міксером ще близько хвилини.
Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 – 45 хвилин, але тут дивіться по своїй техніці і перевіряйте готовність шпажкою.
Для глазурі змішуємо всі продукти крім олії, варимо після закипання 2 хвилини і знімаємо з плити.
Вливаємо олію і вимішуємо масу до однорідності. Якщо є шоколад, тоді просто топимо його з шматочком вершкового масла і перемішуємо – така глазур теж відмінно підходить.
Поливаємо бісквіт помадкою і подаємо до столу або ставимо на годину в холодильник, щоб торт добре остудився і помадка добре застигла.
Торт виходить дуже вологим, тому додатково насичувати його не потрібно.