Мега-шоколадний торт на раз-два! За рецептом вірменської господині

Це один з найпростіших і вдалих, на мою думку рецептів шоколадного торта. Якраз для любителів величезної кількості шоколаду. Готується ці ласощі просто і швидко, продукти беремо найпростіші і недорогі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 280 мл;
  • борошно, 250 г;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 300 г;
  • какао, 55 г;
  • сода, 1.5 ч.л;
  • сіль, щіпка;
  • масло вершкове, 60 г;
  • олія, 60 г;
  • оцет, 1.5 ч.л.

Для приготування помадки необхідно :

  • какао, 4 ст.л;
  • вода, 5 – 6 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • олія, 1 ст.л;
  • масло вершкове, 50 г.

Процес приготування

Просіваємо борошно з какао, всипаємо цукор, додаємо яйця і вливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності.

Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо разом з олією в масу.

Збиваємо міксером до однорідності.

Гасимо оцтом соду і виливаємо в тісто, всипаємо сіль і збиваємо міксером ще близько хвилини.

Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 – 45 хвилин, але тут дивіться по своїй техніці і перевіряйте готовність шпажкою.

Для глазурі змішуємо всі продукти крім олії, варимо після закипання 2 хвилини і знімаємо з плити.

Вливаємо олію і вимішуємо масу до однорідності. Якщо є шоколад, тоді просто топимо його з шматочком вершкового масла і перемішуємо – така глазур теж відмінно підходить.

Поливаємо бісквіт помадкою і подаємо до столу або ставимо на годину в холодильник, щоб торт добре остудився і помадка добре застигла.

Торт виходить дуже вологим, тому додатково насичувати його не потрібно.