Домашній сир за 3 години! Простий рецепт приготування сиру
Домашні сири – це особлива, дуже смачна страва, яку кожен раз можна зробити по-новому, просто додавши різні спеції, добавки. Головне – беріть якісні продукти, тоді сир буде жирним і ароматним, з м’якою консистенцією.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 1 л;
- сметана, 200 г;
- сіль, 1 ст.л;
- яйця, 3 шт.
Процес приготування сиру
Яйця з’єднуємо зі сметаною і перебиваємо міксером.
Порада: сметану беріть густу, з максимальним відсотком жирності. В ідеалі – домашню, тоді вона надає сиру вершковий смак.
В молоко кидаємо сіль і доводимо до кипіння.
Тепер в молоко додаємо яєчно-сметанним масу, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Варимо після закипання маси 5 хвилин.
Коли ви побачите. Що сироватка добре відділяється, знімаємо каструлю з плити і відкидаємо масу на сито, застелене марлею.
Накриваємо масу марлею, ставимо вантаж і залишаємо на 3 години, щоб сироватка вся стекла.
Сир виходить м’яким і ароматним, його можна обваляти в зелені з часником, в суміші перців, в подрібнених горіхах і інших добавках для смаку.