Пухнастий і легкий бісквіт як хмара, готується дуже просто

Просто спробуйте спекти бісквіт за цим рецептом і ви ніколи не забудете його повітряну, пористу, ніжну текстуру. Немов кусаєш хмару – солодкий, ароматний, шалено ніжний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Бісквіт не опадає, не продавлюється, він дуже пористий і ніжний, але прекрасно тримає форму і спокійно може використовуватися як основа для тортів.

Продукти:

  • 4 яйця
  • 125 гр. цукру (1/2 склянки)
  • 75 гр. кукурудзяного крохмалю (можна замінити на картопляний) 3/4 склянки)
  • 25 гр. універсального пшеничного борошна (1/4 склянки)
  • 1/2 ч. ложки соди або розпушувача
  • Сік половини лимона

Як приготувати бісквіт:

1. Підготувати форму. На вказану кількість інгредієнтів оптимально підійде форма діаметром 24 сантиметри і глибиною 6. Застеліть дно пергаментним папером, змастіть боки і основу невеликою кількістю масла. Присипте зверху борошном і на цьому робота з формою закінчена.

2. Розігрійте духовку до 160 градусів.

3. Розділіть білки і жовтки в дві різні миски.

4. Збийте яєчні білки до твердих піків, всипаючи в масу поступово половину цукру і дрібку солі. Як тільки побачите, що піки стали щільними, маса тягнеться за міксером, а не стікає з нього, ваша робота з білками закінчена. Йдемо далі.

5. Збиваємо жовтки з половиною цукру – насадку міксера потрібно відмити від білків, вона повинна бути абсолютно чиста. В жовткову масу додайте сік половини лимона і продовжуйте збивати, поки жовтки НЕ побіліють і не стануть пухнастими.

6. Змішайте кукурудзяний крохмаль з борошном і содою / розпушувачем (на цьому кроці можна додати ванілін за смаком, якщо вам більше подобається аромат ванілі в випічці) і поступово додайте в миску до жовтків через ситечко.

Чергуйте додавання борошна з додаванням білків (кладемо їх по столовій ложці за раз) – додавайте порцію того, перемішайте, порцію іншого – перемішайте. Борошно і білки вмішуємо лопаткою вручну, ні в якому разі не зображуючи із себе міксер – рухи плавні, округлі – щоб не вибити з маси повітря, яке дуже потрібне бісквіту. Обов’язково промішуйте до дна – щоб маса була однорідна.

7. Готове, гарненько вимішане тісто викладаємо у форму. НЕ утрамбовуйте, не тисніть лопаткою – розрівнюйте дуже дбайливо, легкими рухами.

8. Поставте форму в духовку, попередньо нагріту до 160 градусів на найнижчий рівень. Випікати від 30 до 35 хвилин.

Перевірити бісквіт на готовність можна, проколовши його зубочисткою. Якщо вона вийшла з випічки чистою, значить, можна виймати бісквіт.

10. Готовий бісквіт залишаємо остигати у формі, виймаємо його тільки остиглим як мінімум до температури трохи вище кімнатної.

Ось і все, ваш повітряний бісквіт готовий! Можете посипати його цукровою пудрою і подавати до чаю, можете обмазувати його кремом і робити торт! Смачного!