Розкладаю по банкам м’ясо і отримую дуже смачну закуску до будь-якого столу

Гарна, якісна і повністю натуральна тушонка – це відмінна закуска, ідеальне доповнення до будь-яких гарнірів, добавка в овочі, супи, рагу. Зберігається вона довго, тому можна заготовити достатньо багато про запас.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування 2 баночок по 500 г вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • грудинка свиняча, 1 кг;
  • лист лавровий, 2 шт;
  • часник по 2 зубчики в банку;
  • перець горщиком по 2 шт в кожну банку;
  • сіль, 120 г;
  • вода, 1 л.

Процес приготування

Миємо свинину і ріжемо порційними шматочками.

Розкладаємо щільно м’ясо в банки – попередньо їх миємо й витираємо.

У кожну банку вкладаємо перець і часник, лавровий лист.

Кип’ятимо воду і розчиняємо сіль, кип’ятимо хвилину і заливаємо окріп в банки.

Накриваємо банки кришками і відправляємо їх в каструлю. На дно каструлі кладемо рушник. Наливаємо теплу воду по вінця і стерилізуємо з моменту закипання 2 години.

Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати.

Зберігаємо в прохолодному місці – в холодильнику або в підвалі.

За смаком ви можете додати в тушковане м’ясо і свої улюблені спеції.

Не вдається скопіювати.