Сало в банці за бабусиним рецептом. Пікантне сало з довгим терміном зберігання
Пікантне сало з довгим терміном зберігання, прекрасно підходить для святкового столу у вигляді нарізки або бутербродів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало на банку;
- сіль, 1 склянка;
- вода, 5 склянок;
- часник, чорний перець;
- лавровий лист.
Процес приготування сала
Доводимо до кипіння воду з сіллю. Охолоджуємо.
Лавровий лист краще брати подрібнений або подрібніть його разом з чорним перцем і часником. Часник беремо сушений.
Сало ріжемо на порційні шматки і кожен обвалюємо в цій суміші. Укладаємо сало в стерилізовані банки і заливаємо маринадом.
Прикриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 7 днів, потім зберігаємо в холодильнику.
Порада: сало можна брати з прорізом або без, це на ваш смак. Також в маринад ви можете додати гострий перець, запашний і інші спеції на свій смак. При подачі на стіл можна приготувати соус для сала з оцту, олії і чорного перцю – поливаєте сало або подаєте в соусниці.