Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з’їдається найпершою

Сьогодні я Вам покажу як просто і смачно засолити оселедець або скумбрію в банці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл .:

  • Оселедець або скумбрія (середні) – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля (середня) – 1 шт.
  • Вода – 500 мл.
  • Соняшникова олія – 1 ч. ложка в кожну банку.
  • Сіль – 2 ст. ложки.
  • Цукор – 1 ст. ложка.
  • Суміш перців, коріандр – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Покроковий процес приготування:

1. У риби відрізаємо голову, потрошимо, ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на порційні шматочки.

Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з'їдається найпершою

2. Одну середню цибулину нарізаємо півкільцями.

3. У каструлю наливаємо 500 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру.

Так само додаємо суміш перців і два лаврові листки.

4. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо 2 хвилини, вимикаємо вогонь і повністю охолоджуємо.

Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з'їдається найпершою

5. Беремо чисті банки і пошарово укладаємо цибулю, рибу, цибулю, рибу і так доверху банки.

6. Повністю остиглим маринадом заливаємо банки доверху.

Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з'їдається найпершою

7. У кожну банку відправляємо по 1 ч. ложці олії.

8. Банки закриваємо кришками або фольгою як я. Відправляємо в холодильник і на ранок рибу можна буде вже їсти.

Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з'їдається найпершою

Викладаємо слабосолоний оселедець на тарілку і подаємо до столу. Цибуля теж виходить дуже смачною і з’їдається у нас без залишку.

Більше оселедець в магазині не купую, а солю сама. Цибуля з'їдається найпершою

Для любителів оселедця, цей рецепт справжня знахідка, швидше зберігайте рецепт і йдіть готувати! Запевняю, що якщо один раз приготуєте, то потім будите робити постійно!